27 sep, 2017

File? Raakt me niet, ik boek een privé-chauffeur!

File privéchauffeur
27 sep, 2017

Wanneer mensen denken aan file, regeert meestal frustratie en stress. Omdat het concept van de privéchauffeur onvoldoende gekend is.
En omdat men er onterecht van uitgaat dat een eigen chauffeur handenvol geld kost.

Komt dit bekend voor?

Elke morgen stapt u vol moed uit bed met het idee er een mooie dag van te maken. U neemt een frisse douche en u geniet van een lekker onbijt. U zit strak in het pak, doorloopt nog snel even de kranten en wenst uw geliefde, kids en hond een fijne dag toe. De dagplanning wordt nog snel even gecheckt op de smartphone en daarna stapt u goedgezind de auto in om richting het werk te vertrekken. Tot dusver gaat alles goed.

Waar u ook rijdt, ze vindt u, die file. Antwerpen, Brussel, Gent, aanschuiven zal u. Zo loopt het stressniveau om 7u55 al behoorlijk hoog op. U hebt om 8u15 immers een eerste afspraak en het lijkt erop dat de verkeersgoden u niet gunstig gezind zijn. Voor de vierde keer al deze week.

U bedenkt dat u eerder had moeten opstaan en vertrekken. Om nu wat rustiger te zijn. Om de meeting nog wat voor te bereiden ook. Dan vliegt ook het parkeerprobleem nog uw hersenpan binnen. Het is vergeefs hopen op wat geluk, maar helaas. De straat waar u finaal dan toch arriveert, lijkt wel een bevroren polonaise van wagens. Alle parkeerplaatsen zijn bezet.

Om 8u35 stapt u de vergaderruimte binnen. Ietwat bezweet van de verkeersspanning toch. U begint met verontschuldigingen voor de late aankomst en voelt wat blos op de wangen. Ondertussen hoopt u dat u uw wagen nog terugvindt straks…

Lijkt dit een beter scenario? Het kan met A to B Drivers

Begin de dag zonder puffen en zuchten. Zonder fileproblemen. Doe het als volgt.

Het is 7u30. De bel gaat. De chauffeur wenst u een goedemorgen en laadt alvast uw tas in uw wagen. U geeft uw familie nog een dikke knuffel en neemt plaats achterin uw eigen wagen. U leest de krant, geniet van een kop koffie en bent helemaal relax. Er is zelfs tijd om uw mails door te nemen en die vergadering van zometeen toch nog wat extra voor te bereiden. Welke file zei u?

U schrikt plots even, want de chauffeur opent al uw deur. In uw focus op datgene waar u mee bezig was, merkte u niet dat u al ter plaatse was. U stapt uit en staat pal voor de ingang van het gebouw. Vol vertrouwen stapt u de vergaderzaal binnen, terwijl de chauffeur uw wagen netjes parkeert. Enig minpuntje dat u bedenkt: “verdorie, ik moest de chauffeur gevraagd hebben dat hij met m’n wagen even door de carwash moet”.

 

Wat wint u met scenario twee?

  • Gemoedsrust
  • Focus op wat echt belangrijk is
  • Tijd voor werk, ontspanning en voorbereiding
  • Energie die je in scenario 1 al verloor door filestress

Meer informatie over onze diensten vindt u hier.

Privé chauffeur